Times of Suriname

Aanvaring veerpont op Boven-Merwede

-

GORINCHEM - Op de Boven-Merwede bij Werkendam is gistermorg­en een aanvaring tussen een veerpont en een vrachtschi­p geweest. De Veiligheid­sregio Zuid-Holland-Zuid meldt dat de twee opvarenden van de pont voor medisch onderzoek naar de wal zijn gebracht. Op de veerpont zaten geen passagiers.

Eén van de personen aan boord was de schipper van de pont. Hij is gewond geraakt. Of de andere opvarende ook verwonding­en heeft, is niet bekend. Na de aanvaring rukten de hulpdienst­en uit, maar de situatie is volgens de Veiligheid­sregio inmiddels onder controle. De blusboot Dordrecht is teruggevar­en naar zijn basis. De aanvaring vond plaats in dichte mist, maar het is nog niet duidelijk of dit de oorzaak van de aanvaring was. Het vrachtschi­p vervoerde gips.

(De Telegraaf/Foto: bd.nl) TILBURG - De politie heeft gisterocht­end drie landelijke bestuursle­den van motorclub Satudarah aangehoude­n. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisati­e die zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshande­l.

De verdachten komen uit Tilburg en Maastricht. Bij

SCCN TV 17.1

de actie zijn 22 huizen, bedrijfspa­nden en garageboxe­n doorzocht op diverse plaatsen in het hele land. Er werd beslag gelegd op 750 gram mdma, contant geld, twee motoren, zes auto’s, tien kostbare horloges en een grote hoeveelhei­d documenten en computers en mobiele telefoons. Aan de actie werkten tweehonder­d politiemen­sen mee. Het strafrecht­elijk onderzoek naar Satudarah begon in 2016. De van oorsprong Molukse motorclub is de afgelopen jaren snel gegroeid en telt in Nederland ongeveer negenhonde­rd leden.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname