Times of Suriname

Real Madrid wint

-

VOETBAL - Real Madrid heeft op bezoek bij Borussia Dortmund drie belangrijk­e punten gepakt. De Spaanse grootmacht had bij tijd en wijle moeite met het spel van de ploeg van Peter Bosz, maar kon uiteindeli­jk zegevieren na goals van Gareth Bale en Cristiano Ronaldo, die zijn 400ste wedstrijd namens Real speelde: 1-3. Boy Waterman kon namens Apoel Nicosia niet voorkomen dat Harry Kane wederom op schot was: 0-3. Real en Tottenham hebben in groep H nu beide zes punten uit twee wedstrijde­n. De eerste grote kans was voor de Koninklijk­e: Dani Carvajal kon na tien minuten een schot binnen het strafschop­gebied lossen, maar Roman Bürki pareerde knap. Vlak daarna was het Dortmund met een gigantisch­e mogelijkhe­id: Andriy Yarmolenko leek na een heerlijke aanval te gaan scoren, maar via Keylor Navas en de handen van Sergio Ramos werd een doelpunt voorkomen. De spelers van Dortmund claimden een penalty, maar scheidsrec­hter Björn Kuipers oordeelde anders. Even later was het weer Real met een grote kans en ditmaal was het wel raak: Carvajal zag Bale vrijlopen, verrichtte een loepzuiver­e pass naar de Welshman, die het leer sierlijk naar de bovenhoek stuurde.

Vlak voor de onderbreki­ng hadden Ronaldo en Ramos de kans om de marge te verdubbele­n, maar beiden mikten net naast de paal. Na de pauze leek Real op rozen te zitten na een goal van Ronaldo: de Portugees rondde een snelle aanval en een puike voorzet van Bale knap af. Vier minuten later maakte Pierre-Emerick Aubameyang alweer de aansluitin­gstreffer, door een voorzet van Gonzalo Castro op waarde te schatten. Tien minuten voor tijd besliste Ronaldo het duel door te profiteren van de vrijheid achterin bij Dortmund een goede pass van Luka Modric te bekronen met een heerlijke knal: 1-3. (VZ)

??  ?? Isco van Real Madrid probeert de bal onder controle te krijgen. (Foto: VZ)
Isco van Real Madrid probeert de bal onder controle te krijgen. (Foto: VZ)