Times of Suriname

Voordeur openen en televisie kijken? Deze pony kan het allemaal

-

De shetlandpo­ny Wee Bob uit het Schotse Renfrewshi­re houdt er een nogal vreemd gedrag op na. Het dier van de 26-jarige Stacey Johnstone heeft namelijk de neiging om zich constant te gedragen als een hond. Tot hilariteit van zijn baasje.

De pony is geen onbekende in de regio. Voor de buren is het al lang geen verrassing meer wanneer ze het dier zien binnenstap­pen in de woning, terwijl de postbode er zelfs de gewoonte op nahoudt om appels mee te brengen voor Wee Bob. “Hij gedraagt zich quasi hetzelfde als onze honden,” vertelde Stacey. “We hebben er vijf, dus wie weet denkt Wee Bob dat hij er zelf ook eentje is.”

Niettemin zijn er ook zaken die hij wel in zijn mars heeft ten opzichte van de andere huisdieren. Zo opent Wee Bob zonder problemen de voordeur van de woning en kijkt hij regelmatig televisie. “De eerste keer toen hij televisie keek, was toevallig de jumping aan de gang tijdens de Olympische Spelen”, aldus zijn baasje. “Hij houdt ervan om naar de soap Emmerdale te kijken.”

Opvallend: de shetlandpo­ny kreeg op geen enkel moment iets aangeleerd. Aanvankeli­jk zorgde zijn aanwezig in huis voor wat problemen, maar sinds Stacey onder meer haar fruit op onbereikba­re plaatsen legt, zijn vrijwel alle zorgen van de baan. “Hij brengt je de hele dag aan het lachen, daarom willen we hem graag constant bij ons hebben,” verklaarde ze. “Hij is een deel van de familie, daar bestaat geen twijfel over. Wee Bob zal hier blijven voor de rest van zijn leven, iedereen houdt van hem.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname