Times of Suriname

Heldhaftig­e bruidegom redt kind uit water

-

Een Canadese man heeft op zijn bruiloft het leven van een jongetje gered door in het water te springen. Het bruidspaar liep langs een parkbeek voor de trouwfoto’s toen het kind in het water viel. De bruidegom sprong direct achter hem aan.

Clayton en Brittany Cook hadden elkaar net het jawoord gegeven toen hun fotograaf ze meenam naar Victoria Park in London (Ontario). Het was een zonnige dag met veel spelende kinderen en het weer was perfect voor de trouwfoto’s van het jonge bruidspaar. De fotograaf begeleidde het koppel langs het water en drie nieuwsgier­ige kinderen volgden het gezelschap. Terwijl Brittany poseerde voor een foto, hoorde Clayton plotseling een plons. Hij draaide zich om en zag dat er nog maar twee kinderen bij de waterrand stonden. Zonder twijfel rende hij eropaf. Brittany dacht eerst dat haar man een grap uithaalde. Maar toen hij in een doorweekt pak bij de waterrand verscheen, hield hij een kleine jongen omhoog. De fotograaf kon het tafereel vastleggen met zijn camera.

Clayton kwam daarna in een nat pak terug op zijn bruiloft, maar kreeg een heldenontv­angst van de gasten. Ook met het jongetje gaat het goed. Hij verscheen samen met zijn zus nog even op het feest. Op internet zijn de foto’s van de heldhaftig­e bruidegom razend populair. “Dat is typisch mijn Clay”, zegt Brittany tegen de Canadese zender “Hij doet dat instinctie­f.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname