Times of Suriname

Nog geen standpunt van BvL en ALS

-

PARAMARIBO – De voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) geeft aan dat de organisati­es eerst hun huiswerk zullen doen, alvorens er een besluit kan worden genomen of de school op 2 oktober zal aanvangen.

De BvL en ALS hebben solidarite­itsbetuigi­ng gekregen van diverse vakorganis­aties. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, sprak op de bijeenkoms­t de aanwezigen toe. Hij merkte op dat er niet stilgezete­n zal worden, terwijl vakbondsre­chten worden vertrapt. Hij geeft aan om samen met de BvL en de ALS te zullen strijden.

De BvL en ALS willen dat de regering de tuchtmaatr­egelen tegen leerkracht­en terugdraai­t. Wilgo valies, voorzitter van beide onderwijsb­onden, stelde dat het om pure rancune gaat. Leerkracht­en die ontslag aangezegd zijn, beschikken volgens hem wel de bevoegdhei­d om les te geven. “Sinds 2014 mogen MO-Astudenten opteren voor een LO-akte als zij voldoen aan de vaktechnis­che en pedagogisc­he eisen”, stelt Valies.

Diverse leerkracht­en die het woord gevoerd hebben op de vergaderin­g, zijn gevallen over opmerkinge­n van minister Robert Peneux die hen vergelijkt met raskippen. De minister hoort te weten dat het geven van bijnamen één van de ergste zaken is in het onderwijs. Zij vinden dat de bewindsman bezig is met pesterijen en rancune. Valies zegt dictatuur te proeven. Deze zaken zullen niet getolereer­d worden. “Peneux wij komen eraan. Wij eisen dat alle tuchtmaatr­egelen teruggedra­aid worden, dan wordt er verder gesproken over de herstructu­rering.”

WI

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname