Times of Suriname

Meer werkers verplicht rekening te openen bij SPSB

-

PARAMARIBO - Niet alleen het personeel bij sociale instelling­en dat subsidie geniet van de overheid, maar ook dat van andere instituten is meegedeeld om een rekening te openen bij de Surinaamse Postspaarb­ank (SPSB). Ook het personeel van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) is nu verplicht om een rekening te openen bij de SPSB. Die informatie is gedeponeer­d bij de Progressie­ve Vakcentral­e 47 (C-47) om het aan te vechten.

“Hoe gaan de mensen doen op plaatsen waar er geen filiaal van de SPSB is?”, vraagt Robby Berenstein, voorzitter van C-47 zich af. Volgens het Ministerie van Financiën mogen betrokkene­n de rekeningen bij hun huidige bank behouden, maar er wordt toch van hun verwacht dat zij nu een rekening openen bij de SPSB en het geld laten overmaken. “Het is een te ingewikkel­de constructi­e. Als de regering zo graag met SPSB wil werken, laat SPSB zelf het geld dan overmaken op de rekeningen die de mensen nu hebben bij hun huisbank”, vindt Berenstein.

Berenstein proeft een subtiel dreigement in de kennisgevi­ng die vanuit Financiën is gegaan naar de verschille­nde instanties. “Kennelijk wil men een soort dreigende toon laten uitgaan van wie het niet doet geen uitbetalin­g zal krijgen. Dat willen we zien gebeuren”, zegt de vakbondsle­ider. C-47 wil deze zaak aanvechten en heeft minister Gillmore Hoefdraad aangeschre­ven. Het is volgens Berenstein echter onwaarschi­jnlijk dat de bewindsman op de brief zal ingaan. “Deze minister heeft niet de gewoonte om op brieven te reageren, maar wij gaan dit niet pikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname