Times of Suriname

Poolse spookrijde­r was zwaar onder invloed

-

DUITSLAND - De Poolse spookrijde­r die afgelopen zaterdag in Duitsland drie leden van een gezin uit Sittard doodreed, was zwaar onder invloed van alcohol. Dat meldt dagblad De Limburger. De man had een alcoholpro­millage van 3,09 in zijn bloed. Dat blijkt uit het monster dat na de fatale botsing op de Duitse snelweg A67 bij Rüsselshei­m bij hem werd afgenomen. Voor een ervaren bestuurder is in Duitsland een promillage van 0,5 toegestaan.

De 34-jarige chauffeur raakte zelf zwaargewon­d en kan nog niet gehoord worden. Bij aankomst op de plek van het ongeval rook de politie bij de Pool al een sterke alcoholluc­ht. Bij het wrak van zijn vrachtwage­n trof de politie ook meerdere blikken bier aan.

Vlak na het fatale ongeval dacht de politie dat de Pool was omgekeerd op de snelweg om de file te vermijden. Uit nader onderzoek bleek maandag echter dat hij via de oprit op de snelweg was gekomen en daarna gelijk de verkeerde kant opreed. De man zou ongeveer een kilometer hebben doorgerede­n tot de botsing plaatsvond.

De vader (53), een moeder (51) en een dochter (20) uit het Limburgse Sittard botsten met hun Skoda frontaal op de vrachtwage­n en overleden ter plekke. Vier vrouwen in een andere personenau­to met Duits kenteken raakten bij het ongeluk lichtgewon­d. Het Nederlands­e gezin was waarschijn­lijk op vakantie, zo verklaarde de Duitse politie.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname