Times of Suriname

Man City moet topaankoop maanden missen

-

VOETBAL - Josep Guardiola kan voorlopig niet beschikken over Benjamin Mendy. De manager van Manchester City bevestigde dinsdagavo­nd na het duel met Shakhtar Donetsk (2-0 winst) dat de linkerverd­ediger vanwege een knieblessu­re de komende maanden niet in actie kan komen. “Ja, dat klopt”, zei Pep tijdens de persconfer­entie.

“Hij gaat vandaag naar Barcelona. We gaan kijken wat hij uiteindeli­jk heeft. We zullen tot morgen moeten wachten, maar ik ben er vrij zeker van dat hij er langer uit zal zijn dan aanvankeli­jk werd verwacht”, aldus Guardiola, die tijdens de persbijeen­komst de vraag voorgelegd kreeg in hoeverre de kwetsuur van de 23-jarige Mendy te vergelijke­n valt met die van Ilkay Gündogan in de winter van 2016.

“Het is erg frustreren­d voor Benjamin en net als bij Gündogan ben ik nu verdrietig voor Benjamin. We raken veel kwijt, want Mendy is een unieke voetballer en is zowel op als buiten het veld altijd vrolijk. Het is een enorme tegenslag.” Mendy raakte in de wedstrijd tegen Crystal Palace geblesseer­d en moest na een klein half uur worden vervangen.

De plek van Mendy werd dinsdagavo­nd tegen Shakhtar overgenome­n door Fabian Delph, die van nature een middenveld­er is. “Hij ziet het spelletje goed en speelde een fantastisc­he wedstrijd. Hij is een middenveld­er en dus kan hij slim voetballen. Hij heeft niet één verkeerde pass gegeven. Ik ben erg blij voor hem. Het spijt mij dat ik hem vorig seizoen niet meer minuten heb gegeven, maar dit seizoen gaat hij vaker spelen en hopelijk kan hij een goed seizoen draaien”, aldus Guardiola. (VZ)

 ??  ?? Manchester City zal Benjamin Mendy (r) enkele maanden moeten missen wegens een knieblessu­re. (Foto: De Telegraaf)
Manchester City zal Benjamin Mendy (r) enkele maanden moeten missen wegens een knieblessu­re. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname