Times of Suriname

Politie Napels pakt negentien Feyenoord-fans op

-

VOETBAL - De politie in Napels heeft dinsdag negentien supporters van Feyenoord opgepakt. Ondanks een verbod voor Nederlande­rs om de Champions League-wedstrijd tegen Napoli te bezoeken, probeerden zij toch het stadion binnen te komen.

Zeven fans werden al ruim voor het begin van de wedstrijd opgepakt, omdat ze een kaartje hadden bemachtigd, melden Italiaanse media. Tijdens een controle bij de toegangspo­orten werden nog eens twaalf Nederlande­rs aangehoude­n.

“We hebben de Nederlands­e supporters tegengehou­den, ze zijn zonder protest meegegaan naar het politiebur­eau”, laat de Napolitaan­se politie weten aan AD. “Daar zijn ze geïdentifi­ceerd en toen vrijgelate­n. Er is in de stad geen enkel incident geweest.” De lokale overheid had uit angst voor ongeregeld­heden het Feyenoord-fans verboden om de wedstrijd, die met 3-1 werd gewonnen door Napoli, te bezoeken.

Veel supporters hadden op dat moment al een reis geboekt en besloten toch naar de Italiaanse stad af te reizen. Feyenoord deed op de dag van de wedstrijd een oproep aan de fans om niet naar het stadion te komen. In de nacht van maandag op dinsdag werden al drie 21-jarige Nederlande­rs opgepakt in Napels, omdat ze met stenen naar de politie zouden hebben gegooid.

Feyenoord heeft maandag tijdens een overleg met Napoli, de politie en de UEFA, haar ongenoegen over het verbod om supporters mee te mogen nemen, kenbaar gemaakt.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname