Times of Suriname

Chelsea in slotsecond­en langs Atlético

-

VOETBAL - Chelsea heeft de topper in de Champions League met Atlético Madrid gisteravon­d in zijn voordeel weten te beslissen. De ploeg van Antonio Conte domineerde in Spanje aan de hand van een uitblinken­de Eden Hazard nagenoeg de gehele wedstrijd en stelde de zege uiteindeli­jk in de laatste seconden veilig dankzij invaller Michy Batshuayi: 1-2.

Een benutte strafschop van Antoine Griezmann na een overtredin­g van David Luiz op slag van rust schonk de thuisploeg de voorsprong halverwege, maar die ruststand deed nauwelijks recht aan de krachtsver­houdingen in het Wanda Metropolit­ano. Chelsea was nagenoeg de gehele eerste helft de bovenligge­nde partij.

In de tweede helft werden the Blues alsnog beloond voor hun aanvallend­e intenties. Hazard legde de bal met veel gevoel neer bij de tweede paal, waar Morata voor zijn directe tegenstand­er was gekropen en Oblak uiteindeli­jk het nakijken gaf met het hoofd: 1-1. Atlético won afgelopen weekeinde in de eigen competitie nog knap van Sevilla, maar maakte voor eigen publiek een makke indruk. Chelsea wenste na de gelijkmake­r direct door te pakken en kreeg in het laatste half uur ook de beste kansen.

Atlético claimde in de slotfase nog tevergeefs recht te hebben op een strafschop na een vermeende overtredin­g op Fernando Torres en ging in de laatste seconde toch nog onderuit. Michy Batshuayi was met het laatste balcontact van de wedstrijd verantwoor­delijk voor de winnende treffer.