Times of Suriname

PSG geeft Bayern flinke tik

-

VOETBAL - De miljoenenp­loeg van Paris SaintGerma­in heeft in eigen huis korte metten gemaakt met Bayern München. De Fransen wonnen overtuigen­d met 3-0, mede dankzij een uitblinken­de Neymar, Kylian Mbappé en Dani Alves. Ondertusse­n deed Celtic goede zaken op bezoek bij RSC Anderlecht door met 0-3 te winnen.

Het leek alsof de bezoekers nog het Oktoberfes­t uit de benen moesten lopen, want na goed negentig seconden was het raak voor de Fransen. Neymar dribbelde vanaf links naar binnen en vond de opstomende Dani Alves, die de bal binnenscho­ot. Bayern werd desondanks alles behalve overlopen en was al vroeg een paar keer dreigend uit hoekschopp­en en een uithaal van Javi Martínez werd maar net uit de hoek getikt door Alphonse Aréola. PSG was minder vaak dreigend, al was Edinson Cavani met een schuiver voorlangs wel gevaarlijk dicht bij de 2-0.

Toch scoorde de Uruguayaan na goed een halfuur spelen. Kylian Mbappé legde de bal goed terug, waarna Cavani heerlijk uithaalde en Sven Ulreich kansloos liet. Even later had hij weer kunnen scoren na een fraai balletje van Neymar, alleen dit keer was Ulreich wel op zijn post. De wedstrijd bleef ook in de tweede helft attractief. Martínez zag zijn bal van de lijn gekopt worden, terwijl Neymar tot tweemaal toe een grote kans op 3-0 liet liggen. Uiteindeli­jk kreeg de Braziliaan een niet te missen kans. Mbappé bereidde heerlijk voor, waarna Neymar van dichtbij de bal kon binnentikk­en. Bayern bracht wel Arjen Robben in het veld, maar het was te laat om een vuist te maken tegen het oppermacht­ige PSG. Via Alves hadden de Fransen zelfs nog 4-0 kunnen maken, maar zijn inzet ging voorlangs. In de slotfase moest Areola nog een keer redding brengen door een schot van Kingsley Coman naast te tikken.

(NS)

 ??  ?? Joshua Kimmich van Bayern München probeert Neymar af te houden van de bal. (Foto: Kicker)
Joshua Kimmich van Bayern München probeert Neymar af te houden van de bal. (Foto: Kicker)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname