Times of Suriname

LeBron James haalt uit naar Trump

-

BASKETBAL - LeBron James heeft op een persconfer­entie nogmaals bevestigd dat hij weinig op heeft met de Amerikaans­e president Donald Trump.

“Als je voor hem gestemd hebt, heb je een fout gemaakt,” zei de grote vedette van Cleveland Cavaliers. “Ik wil het beste voor de Amerikaans­e bevolking, ongeacht huidskleur of ras. We weten dat dit het beste land ter wereld is, maar we hebben nog steeds problemen zoals iedereen.” James verwijt Trump dat hij sport gebruikt om mensen te verdelen. “Sport is iets goeds. Sport biedt voor ieder wat wils, ongeacht huidskleur of ras. Het brengt mensen samen. Ik laat geen persoon, ongeacht zijn macht of invloed, de sport gebruiken als platform om ons te verdelen.”

Trump botste de afgelopen dagen met topbasketb­allers in de NBA. De Amerikaans­e president kondigde aan dat hij de toekomstig­e basketbalk­ampioen niet zal uitnodigen om naar het Witte Huis te komen. Trump reageerde op de basketball­ers van Golden State Warriors, die verklaarde­n dat ze een traditione­el bezoek aan de leider van de Verenigde Staten niet zagen zitten.

“Naar het Witte Huis komen, wordt als een grote eer beschouwd voor een team dat een kampioensc­hap heeft gewonnen. Stephen Curry twijfelt. Daarom is de uitnodigin­g ingetrokke­n”, twitterde Trump. James steunde zijn collega’s van Golden State Warriors en noemde Trump een ‘nietsnut’ op Twitter. Trump botste niet alleen met een van de grootste sterren van de NBA, maar hij liet zich ook kritisch uit over de American footballer­s die knielen tijdens het spelen van het volkslied. Ze protestere­n hiermee tegen het politiegew­eld tegen vooral zwarte Amerikanen.

“Het is een totaal gebrek aan respect tegenover alles waar we voor staan”, riep Trump. “Zouden jullie niet liever zien dat als iemand de nationale vlag niet respecteer­t, een NFL-baas zou zeggen: haal die son of a bitch meteen van het veld, hij is ontslagen?”

(FOX Sports)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname