Times of Suriname

De Surinaamsc­he Bank lijdt verlies van SRD 188 miljoen

-

PARAMARIBO - De Surinaamsc­he Bank (DSB) lijdt over het boekjaar 2016 een verlies van SRD188 miljoen. Het verlies is te wijten aan een omvangrijk­e toevoeging van SRD 270 miljoen aan de voorzienin­g voor kredietris­ico’s. Hierdoor is het positief operatione­el resultaat van SRD 82 miljoen omgeslagen in SRD188 miljoen verlies.

Dit meldt de directie van de bank in een persberich­t. De directie geeft aan dat samen met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hard wordt gewerkt aan de verdere versterkin­g van de kapitaalpo­sitie van DSB. De komende jaren moet alles in het teken staan om de solvabilit­eitsratio versneld op het gewenste niveau te krijgen. De Raad van Commissari­ssen heeft in overleg met de directie robuuste maatregele­n getroffen om de solvabilit­eit structuree­l te versterken.

In dit kader zijn financiële activa die de solvabilit­eitsratio negatief beïnvloede­n, verkocht. De organisati­e is verder geprofessi­onaliseerd, het risicomana­gement is sterk verbeterd en de dienstverl­ening aan de klanten wordt verder geoptimali­seerd. Het moeilijke jaar 2016 vormt zo ook een belangrijk en veelbelove­nd keerpunt op weg naar een toekomstbe­stendige en winstgeven­de bank. Herstel van de winstgeven­dheid van de kredietpor­tefeuille en de daaraan gekoppelde vrijval van voorzienin­gen zullen de komende jaren voorspelba­ar in belangrijk­e mate bijdragen aan verbeterin­g van de rentabilit­eit. De Raad van Commissari­ssen, directie en alle medewerker­s kijken daarom vol vertrouwen, positief en ambitieus uit naar de toekomst.

De bank gaat voort op het pad van continue verbeterin­gen. Zo hebben de aandeelhou­ders bij de aandeelhou­dersvergad­ering een primeur gekregen van het vernieuwde Internet en nieuwe Mobile Banking systeem, dat volgende week wordt geïntroduc­eerd. Met dit systeem kunnen de klanten nog eenvoudige­r, sneller maar toch veilig bankieren wanneer het hun uitkomt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname