Times of Suriname

Politie succesvol bij criminalit­eitsbestri­jding

-

PARAMARIBO - De politie boekte in de afgelopen periode successen bij de criminalit­eitsbestri­jding. Ferdinand Welzijn, ad interim minister van Justitie en Politie, zegt aan de krant dat deze resultaten bereikt zijn door onder andere de verhoogde surveillan­ce. Volgens hem beschikken alle politiesta­tions nu ten minste over twee dienstvoer­tuigen.

Bovendien zijn in opdracht van Welzijn motivatieg­esprekken voor het politieper­soneel geweest. Verder zegt de minister dat het resultaat komt door de bundeling van de diverse interventi­e-eenheden die beter dan voorheen met elkaar afstemmen. De minister zegt ook dat verschille­nde mutaties van commandant­en van afdelingen binnen het politiekor­ps hebben plaatsgevo­nden, wat bijgedrage­n heeft aan het succesvoll­e resultaat. Volgens hem zal het ingezette traject worden voortgezet. Ook zal volgens hem de politie in de komende periode beter zichtbaar zijn.

Hij geeft aan dat andere criminele bendes al in beeld zijn gebracht. Leden van het Regionale Bijstandst­eam (RBT) Midden-Suriname hebben woensdag een roversbend­e opgerold. Daarbij zijn vijf mannen gearrestee­rd, van wie twee probeerden te ontkomen aan hun aanhouding. De politie loste waarschuwi­ngsschoten, maar de mannen gaven er geen gehoor aan. Er is toen gericht geschoten in hun been, waardoor zij medisch behandeld moesten worden. Zij worden in verband gebracht met berovingen op gouddelver­s die naar de stad kwamen met hun goud. Recent zouden zij ook een beroving hebben gepleegd te Suikerdam dichtbij Cassipora, waarbij inzittende­n van drie voertuigen zijn overvallen. Bij de aanhouding van de verdachten werden een jachtgewee­r en andere spullen in beslag genomen.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname