Times of Suriname

President legt bevoegdhed­en tijdelijk neer

-

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft met ingang van vandaag tijdelijk zijn bevoegdhed­en neergelegd. Op grond hiervan zal het ambt van President van de Republiek Suriname tijdelijk worden waargenome­n door waarnemend president Ashwin Adhin. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Volgens NII heeft de president vanwege redenen van persoonlij­ke aard, zijn bevoegdhed­en ingevolge artikel 98 van de Grondwet van de Republiek Suriname met ingang van 29 september tijdelijk neergelegd.

Het bovenstaan­de houdt in dat Bouterse geen gevolg zal kunnen geven aan zijn grondwette­lijke verplichti­ngen ingevolge de artikelen 81 en 156 lid 3 van de Grondwet, om in de Buitengewo­ne Vergaderin­g van De Nationale Assemblee (DNA) van 29 september, respectiev­elijk een uiteenzett­ing te geven van het door de regering te voeren beleid in het dienstjaar 2018 en de indiening van de Ontwerpbeg­rotingen voor het dienstjaar 2018. Het NII onderstree­pt dat conform de Grondwet vicepresid­ent Adhin zal waarnemen in de functie van president. Dit houdt in dat Adhin de jaarrede in De Nationale Assemblee zal uitspreken. Het NII wijst er nadrukkeli­jk op dat deze waarneming van tijdelijke aard is. Intussen heeft Bouterse de DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons per schrijven over het bovenstaan­de in kennis gesteld.

Zie foto op pagina 3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname