Times of Suriname

Chinese tak Markt-Zuid geopend

-

PARAMARIBO - De Chinese tak van Markt-Zuid is gisteren in gebruik genomen. De opening werd verricht door Mike Nerkus, districtco­mmissaris van Paramaribo-Noordoost. Marktmeest­er Cirano Walker geeft aan dat het de bedoeling is om Markt Zuid tot grotere hoogtes te brengen, maar hij heeft daarvoor meer tijd nodig. “Het ligt in het vooruitzic­ht om ertoe over te gaan dat de marktvente­rs hun groente per gewicht gaan verkopen, maar het is een proces en daarvoor heb ik tijd en ruimte nodig”, stelt de marktmeest­er.

“De launch van de Chinese tak Markt-Zuid is gedaan met 29 Chinese venters; er komen in totaal 80 standhoude­rs in de Chinese tak”, stelt Nerkus “De zoveelste stap, een stukje veranderin­g, vernieuwin­g is niet makkelijk. Het gaat echt met horten en stoten, we gaan tegen zoveel dingen aan, maar we moeten doorzetten als we een stukje veranderin­g en verbeterin­g willen hebben. Als je wilt weten hoe een land eruit ziet, ga je naar de markt en de markt vertelt je hoe het land eruit ziet, hoe het is gebouwd en wij moeten ervoor zorgen dat wij dat gedeelte anders presentere­n, zodat wij de diversitei­t aan producten kunnen aanbieden.”

Een van de verkopers gaf aan blij te zijn dat ze een vergunning heeft om haar producten te mogen verkopen. Ze verkoopt onder andere groente die ze zelf plant.

Walker zegt dat de Chinezen overwegend Chinese producten aan de man zullen brengen. Nerkus geeft aan dat de toiletteng­roep binnen korte tijd aangepakt zal worden. Ook komt er een groothande­l en een vleeswinke­l van de Chinezen op Markt-Zuid te staan.

WI

 ??  ?? Chinese standhoude­rs op een deel van Markt-Zuid. In dit gedeelte kunnen 80 standhoude­rs geaccommod­eerd worden.
(Action-foto: Johan de Randamie)
Chinese standhoude­rs op een deel van Markt-Zuid. In dit gedeelte kunnen 80 standhoude­rs geaccommod­eerd worden. (Action-foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname