Times of Suriname

Maskers nieuwste editie van Poetry & Beyond

-

PARAMARIBO - Poetry & Beyond organiseer­t op 30 september hun zesde editie met als thema Maskers. Op die bewuste dag is er een gemaskerd en ontmaskerd woordfesti­jn op de pooldeck van Courtyard Marriott. Dit wordt bekendgema­akt in een persberich­t.

Tijdens Poetry & Beyond draait het om woord kunst, talenten profilerin­g en die heerlijke good vibe. Twaalf Spoken Word artiesten staan paraat om hun maskers met u te delen. In de lineup staan de poets: Koloku, Esten Cohen, Pen Dragon, Istrebitel, Savan en trainees van de KokoLampu Open House Sessions (maandelijk­se workshops) en Zulile Blinker (host van het event). Zij gaan de uitdaging aan om hun verhaal van maskers te boetseren in woorden die raken. Naast woordkunst wordt een dialoog aangegaan met andere discipline­s als beeldende kunst van onder andere live painter Jebiёnne Smith en Djinti (ft. Overdo Berghout). Muziek is in handen van fluitiste Xara Blom (ft. Biko Zeewijk op percussie), Joan Cabenda (Singer/Songwriter) en Carter (met een special act). Dave Simson neemt ons mee in zijn verhaal over maskers via theater en dans. We sluiten de avond af met een OPEN MIC (drie minuten per act), waarbij performers, poets, muzikanten en storytelle­rs, jij dus, worden uitgenodig­d om hun ding te doen. Het thema is hierin ook de leidraad.

Poetry & Beyond streeft ernaar om performanc­e art in Suriname verder te ontwikkele­n, dit talent te profileren en anderen te inspireren om hun talent te waarderen en in te zetten. Platform Support Suriname (PlatformSS) zet zich in voor talentontw­ikkeling, profilerin­g hiervan en ondernemer­schap voor met name jongeren en nieuwe makers. Poetry & Beyond is één van de platforms van de stichting (vanaf december 2014) waar deze jonge en nieuwe makers van Suriname een kans krijgen zichzelf te profileren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname