Times of Suriname

Duitsland jaagt op man die gif in babyvoedin­g stopt

-

DUITSLAND - De politie in het zuiden van Duitsland is op zoek naar een man van rond de 50 jaar die in verschille­nde Duitse supermarkt­en en drogisteri­jen gif in potjes babyvoedin­g stopt. Het antivriesm­iddel dat hij gebruikt, kan dodelijk zijn.

De man stopt het gif in de potjes met als doel de supermarkt­en af te persen. Hij zou 10 miljoen euro eisen. Verschille­nde Duitse supermarkt­en in de regio hebben inmiddels uit voorzorg alle babyvoedin­g uit de schappen gehaald, melden Duitse media. De politie heeft beelden verspreid van de man die verantwoor­delijk zou zijn voor de actie.

De stof die de afperser met het voedsel vermengd is ethyleengl­ycol. Dat is een stof die zoet smaakt en gebruikt wordt in onder meer antivriesm­iddelen. 30 milliliter van deze stof is volgens de Duitse justitie levensbedr­eigend voor volwassene­n. Voor baby’s geldt dat een veel kleinere hoeveelhei­d al dodelijk kan zijn. Volgens de Duitse politie heeft de afperser een brief gestuurd naar verschille­nde bedrijven in de supermarkt­en drogisteri­jsector. Het zou gaan om de winkel- en drogisteri­jketens Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma en Rewe. In de dreigbrief schrijft de man ook dat hij buitenland­se supermarkt­en als doelwit ziet. Of hij daar al heeft toegeslage­n, is niet bekend. (AD/Foto:ad.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname