Times of Suriname

Real legt ook Asensio langer vast

-

VOETBAL - De toekomst van Marco Asensio ligt bij Real Madrid. De Spaanse topclub maakt via de officiële kanalen melding van een nieuw contract tot medio 2023. Marcelo, Isco, Dani Carvajal, Marcos Llorente, Karim Benzema en Raphaël Varane zetten eerder deze maand al hun handtekeni­ng onder een nieuw contract. Asensio, 21 jaar, zal vanmiddag om 14.00 uur zijn nieuwe verbinteni­s onderteken­en, in het Santiago Bernabéu. Real Madrid trok Asensio, zoon van een Spaanse vader en een Nederlands­e moeder, in december 2014 aan, voor een bedrag van 3,9 miljoen euro. De middenveld­er bleef nog een half jaar bij Real Mallorca en vertrok in de zomer van 2015 op huurbasis naar Espanyol, waar hij indruk maakte. Aan de hand van Zinédine Zidane brak Asensio afgelopen seizoen door in de hoofdmacht van los Merengues. “Ik heb nog nooit zo´n linkervoet gezien sinds de verschijni­ng van Lionel Messi”, zo verzekerde de Fransman, die de technicus in 2016-17 in 38 officiële duels inzette. Dat resulteerd­e in tien treffers in vier verschille­nde competitie­s (hij scoorde alleen niet op het WK voor clubteams), drie assists en in totaal 34 pogingen op doel. Asensio schommelt dit seizoen tussen bank en basis; in vijf van zijn tien optredens verscheen hij aan het startsigna­al. De inmiddels viervoudig Spaanse internatio­nal startte uitmuntend, met vier treffers in zijn eerste vijf duels, maar de laatste weken hapert het spel van de spelmaker. In de nieuwe overeenkom­st van Asensio is een (verplichte) transfercl­ausule van zevenhonde­rd miljoen euro opgenomen. (VZ)

 ??  ?? De toekomst van Marco Asensio ligt bij Real Madrid. De Spaanse topclub maakt via de officiële kanalen melding van een nieuw contract tot medio 2023. (Foto: Goal)
De toekomst van Marco Asensio ligt bij Real Madrid. De Spaanse topclub maakt via de officiële kanalen melding van een nieuw contract tot medio 2023. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname