Times of Suriname

The Lions neemt tweede plaats over

-

ZAALVOETBA­L - Een slechte tweede helft heeft Inter Jakin de das omgedaan tegen The Lions in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won The Lions woensdagav­ond na een 2-1 ruststand de wedstrijd met 6-2.

In de beginfase kregen beide teams kansen, maar de bal ging niet in het net. Vooral The Lions kreeg de beste kansen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Doordat Inter Jakin een paar kansen liet liggen, keek het team binnen de kortste keren aan tegen een achterstan­d van twee doelpunten. In de vijftiende minuut vond The Lions liefs twee keer het net: Romano Stekkel en Giovanny Waal maakten de doelpunten. Nieuwkomer Inter Jakin liet het niet daarbij en verkleinde direct de achterstan­d. Terence Pinas vond het net, wat ook de ruststand van de wedstrijd werd.

De tweede helft startte heel prima voor de promovendu­s, maar daarna ging het helemaal fout. Andy Hart trok de vereniging­en al in de eerste minuut van deze helft naast elkaar, maar kon hierna de druk van The Lions niet meer aan. Hart scoorde en Waal bracht zijn team daarna op een voorsprong: 3-2. The Lions liep verder uit in de 26ste minuut met een doelpunt van Olvido Misidjang: 4-2. Inter Jakin kon de aansluitin­gstreffer hierna niet meer vinden en in de eindfase was The Lions nog twee keer trefzeker door Donovan Bona.

Door deze overwinnin­g nam The Lions de tweede plaats over van titelverde­diger Styx-KG. The Lions heeft nu 33 punten, terwijl Inter Jakin blijft steken op 27 punten. Inter Jakin miste de kansen om de tweede plaats over te nemen.