Times of Suriname

Arsenal blijft foutloos

-

VOETBAL - Arsenal heeft ook de tweede groepsweds­trijd in de Europa League gewonnen. In het duel met BATE Borisov maakten de routiniers van Arsenal het verschil. De Engelsen wonnen gisteravon­d in Oost-Europa: 2-4. Arsenal trad in Wit-Rusland aan met een B-elftal. Zo zaten met Petr Cech, Mesut Özil, Alexis Sánchez en Alexandra Lacazette enkele grote sterren niet eens bij de selectie. Ondanks de uitgeklede basisopste­lling kwam Arsenal op een ruime voorsprong tegen BATE. Binnen dertig minuten stond het 0-3; Theo Walcott was de grote man in de eerste helft. In de tiende minuut werkte hij een voorzet van Jack Wilshere binnen, nog geen kwartier later profiteerd­e hij van een gigantisch­e blunder van BATE-doelman Denis Scherbitsk­i. De jonge goalie schoof de bal zo in de voeten van Walcott, die rustig bleef en de verre hoek vond.

Daar bleef het echter niet bij. Nog voor het half uur besliste Arsenal de wedstrijd. Rob Holding liep een doorgekopt­e corner binnen voor zijn eerste doelpunt in het Arsenalshi­rt. Omdat kort na de 0-3 Mohamed Elneny onder een voorzet vanaf links door ging, was de ruststand 1-3. Mirko Ivanic kopte namelijk hard raak na de misser van de Arsenal-middenveld­er. Ondanks dat de ploeg kort voor rust een tegendoelp­unt te verwerken kreeg, ging Arsenal in de tweede helft vrolijk van start. Olivier Giroud kreeg vier minuten in het tweede bedrijf een makkelijk gegeven penalty mee en benutte deze zelf. Het was voor de Fransman zijn honderdste doelpunt in het shirt van Arsenal. Zeventig goals maakte hij in de Premier League, dertien keer was Giroud trefzeker in de Champions League. De ruime voorsprong maakte Arsenal slordig en prompt viel de 2-4. Mikhail Gordeychuk ramde twintig minuten voor tijd van dichtbij binnen, nadat Holding weggleed en niet kon uitverdedi­gen. Even later viel zelfs bijna de aansluitin­gstreffer, maar dat leed werd Arsenal bespaard. Aleksandr Volodko mocht vogelvrij in de zestien aanleggen, maar schoot naast de kruising.

Arsenal blijft door de winst foutloos in Groep H en staat zodoende boven Rode Ster Belgrado, BATE en FC Köln.