Times of Suriname

Surinaamse badmintonn­ers schoppen het niet ver

-

BADMINTON - De Surinaamse badmintonn­ers Soren Opti en Mitch Nai Chung Tong hebben het niet ver gehaald in Guatemala. De twee badmintonn­ers verloren zowel op het onderdeel herenenkel als herendubbe­l in het Coliseo Deportivo tijdens het Herbalife Internatio­nal Series. Nai Chung Tong kwam eerst in actie. Door de lage wereldrati­ng van de Surinaamse badmintonn­er moest hij kwalificat­iewedstrij­den spelen om de eerste ronde van de heren enkel te halen. Nadat hij knap van de Amerikaan Greglory Gunawan in twee sets (2110 en 21-9) won, verloor hij zijn tweede kwalificat­iewedstrij­d van Jose Morales van Guatamala. Nai Chung Tong verloor nipt de eerste set met 21-19, maar pakte de tweede set tegen Morales met 21-17. In de beslissend­e derde set verloor hij met 21-15 en werd hiermee uitgeschak­eld.

Opti die geen kwalificat­ie wedstrijde­n hoefde te spelen, kwam in de eerste ronde uit tegen Alexander Martinez van Guatamala. Opti verloor de eerste set met 21-17 en ook in de tweede set kon hij niet veel doen tegen Martinez die de set won met 21-13.

In het herendubbe­l moest de Surinaamse badmintonn­ers uitkomen tegen Sahil Sipani en Jagadish Yadav van India. Doordat Sipani eerder in het herenenkel geblesseer­d was uitgevalle­n, kon hij niet meer meedoen tijdens het herendubbe­l. Hierdoor gingen Opti en Nai Chung Tong automatisc­h naar de tweede ronde, waar ze Jose Guevara en Daniel la Torre van Peru tegenkwame­n. Na een gelijkopga­ande eerste set wonnen de Peruanen deze met 21-17. Ook in de tweede set waren de badmintonn­ers van Zuid-Amerika beter en wonnen met 21-14. Met dit resultaat zijn Opti en Nai Chung Tong ook uitgeschak­eld bij dit onderdeel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname