Times of Suriname

Slecht verdedigen breekt Vitesse op

-

VOETBAL - Vitesse heeft ook zijn tweede duel in de groepsfase van de Europa League verloren. OGC Nice was gisteravon­d met 2-0 te sterk. De wedstrijd in Frankrijk lag na rust een tijdje stil, omdat de stroom was uitgevalle­n in het stadion van Nice. De thuisclub trad overigens aan zonder Wesley Sneijder.

De ploeg van trainer Henk Fraser, die enkele dagen geleden nog een zege boekte op Ajax (1-2), begon aardig aan de clash met Nice. Het eerste kansje was voor de gasten. De eerste de beste mogelijkhe­id voor Nice leverde echter de 1-0 op. Na een corner kon Alassane Pléa bij de tweede paal vogelvrij binnenwerk­en. Op slag van rust werd het nog erger voor Vitesse. Thulani Serero leverde de bal knullig in en Allan Saint-Maximin zette vervolgens vanaf eigen helft een sprint in. Geen enkele verdediger wist de snelle Fransman te stuiten. Saint-Maximin klopte Remko Pasveer uiteindeli­jk in de verre hoek. Vrij snel na de onderbreki­ng werd de wedstrijd stilgelegd. Het licht viel uit in de thuishaven van Nice. Het was zelfs even pikkedonke­r. Na een kwartier oponthoud kon de wedstrijd worden voortgezet. Vitesse was nog dichtbij de aansluitin­gstreffer via Thomas Bruns, die de paal raakte, maar een Arnhems doelpunt viel er niet meer. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0, door de tweede treffer van Pléa.

Overige uitslagen:

Astana - Slavia Prague: 1-1, Lugano - FC FCSB: 1-2, Viktoria Plzen Hapoel Beer Sheva: 3-1, FC Cologne - FK Crvena Zvezda: 0-1, Konyaspor Vitoria de Guimaraes: 2-1, Salzburg - Marseille: 1-0, Athletic Bilbao - Zorya: 0-1, Oestersund­s FK - Hertha Berlin: 1-0, Lazio - ZulteWareg­em: 2-0, Rosenborg - FK Vardar Skopje: 3-1, Zenit St. Petersburg - Real Sociedad: 3-1. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname