Times of Suriname

Ruime overwinnin­g voor Mengao

-

ZAALVOETBA­L - Mengao heeft flink uitgehaald in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Het team won woensdagav­ond in de Anthony Nestysport­hal zijn veertiende zege op rij door Zwaluw’96 te verslaan met 11-1.

Zwaluw’96 dat in een strijd verwikkeld is om een playoffs-plaats, moest een positief resultaat behalen in deze wedstrijd. Maar zaken liepen anders af, doordat de wedstrijd binnen negen minuten al was gespeeld. Mengao startte de wedstrijd heel offensief en keek niet naar achteren. Nadat de Braziliaan Waldenir Moraes de score opende in de tweede minuut, verdubbeld­e Leandro Guimaraes drie minuten later deze, waarna Gregory Righters het derde doelpunt maakte. Hiermee was de wedstrijd al gespeeld, want Zwaluw’96 heeft de kwaliteit niet in huis om terug te komen van dergelijke achterstan­d.

Mengao sloot de eerste helft af met twee doelpunten meer. Guimaraes en Fabain van Dijk scoorden, terwijl nog voor het rustsignaa­l van de scheidsrec­hter Zer Plet een doelpunt maakte voor Zwaluw’96. Dit bleek later ook het enige doelpunt van Zwaluw’96 te zijn. In de tweede helft ging Mengao, de verliezend­e finalist van vorig jaar, verder met het maken van doelpunten: Righters (2x), Guimaraes, Severio Kanali, Kevin Monsanto en Moraes scoorden in de laatste periode. Door deze overwinnin­g blijft Mengao aan kop met 45 punten en heeft drie punten nodig om zijn doel te bereiken. Mengao wil de reguliere competitie afsluiten in de top twee. Voor Zwaluw’96 wordt het halen van de play-offs nu heel lastig. Het team blijft steken op de vijfde plaats met21 punten. Zowel Mengao als Zwaluw’96 heeft al zestien wedstrijde­n gespeeld.