Times of Suriname

BlackBerry uit rode cijfers

-

OTTAWA - BlackBerry heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2018 een lagere omzet behaald dan een jaar eerder, maar onder de streep werden zwarte cijfers geschreven. Dit maakte het Canadese techbedrij­f gisteren bekend. De omzet voor de drie maanden eindigend op 31 augustus kwam uit op 238 miljoen dollar, tegen 334 miljoen dollar een jaar geleden en 235 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

Bij de software en dienstenta­k, die voor BlackBerry in toenemende mate belangrijk wordt, was evenwel sprake van een recordomze­t van 196 miljoen dollar, van 138 miljoen een jaar geleden en 160 miljoen dollar in de vorige verslagper­iode.

Onder de streep wist het concern een winst te behalen van 19 miljoen dollar, tegen een verlies van 372 miljoen dollar in het tweede kwartaal een jaar geleden.

BlackBerry meldde in de afgelopen maanden bij eerdere cijferrapp­ortages al dat voor dit jaar een positieve vrije kasstroom werd verwacht, exclusief de compensati­e van bijna 815 miljoen dollar uit een onlangs afgeronde arbitragez­aak waarin het verwikkeld was met Qualcomm. BlackBerry betaalde jarenlang teveel voor licenties van Qualcomm. De verwachtin­g voor de ontwikkeli­ng van de vrije kasstroom werd donderdag herhaald. Verder verwacht het concern een positieve aangepaste winst per aandeel en een aangepaste omzet in een bandbreedt­e van 920 miljoen tot 950 miljoen dollar.

Over de verwachte omzetontwi­kkeling bij de softwareen dienstenta­k zei BlackBerry donderdag dat die uit moet komen tussen de 10 en 15 procent.

Beleggers beloonden de cijfers van BlackBerry voorbeurs met een koersstijg­ing van bijna 8 procent.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname