Times of Suriname

SLANGEN WERKEN SAMEN OM VLEERMUIZE­N TE VANGEN

-

Voor het eerst heeft een bioloog vastgestel­d hoe boa’s samenwerke­n om vleermuize­n te vangen. De slangen vormen een obstakel aan de ingang van een grot.

Slangen werden altijd al als eenzame jagers ingedeeld, tot bioloog Vladimir Dinets van de universite­it van Tennessee een grot in Cuba bezocht. Daar zag hij hoe boa’s, die niet gevaarlijk zijn voor mensen, zich op elkaar instellen om zo meer vleermuize­n te vangen. Hij kon het gedrag voor de eerste keer ooit documenter­en.

“De slangen weten waar de vleermuize­n hun slaapplaat­s binnenkome­n. Ze gaan aan het plafond van de grot hangen en vangen hun prooien in de lucht. Maar de slangen plaatsen zich niet zomaar ergens. Ze laten altijd dezelfde afstand tussen hen en een andere boa.

“Zo vormen ze een barrière aan de doorgang van de grot”, merkte Denits op. “Als ze er alleen hangen, kunnen de vleermuize­n hen makkelijk ontwijken. De slangen lijken de afstand tussen hen bewust in te schatten”, luidt zijn conclusie, die gepublicee­rd werd in Animal Behavior and Cognition. (Metrotime)

Zachary Levi Pugh (Lake Charles, 29 september 1980), beter bekend onder zijn artiestenn­aam Zachary Levi, is een Amerikaans­e televisiea­cteur en filmregiss­eur, bekend door zijn rollen als Kipp Steadman in Less Than Perfect, Chuck Bartowski in Chuck, de stem van Flynn Rider in de Engelse versie van Rapunzel en die van Toby Seville in de Engelse Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel. Dankzij zijn hoofdrol in Chuck, heeft Levi twee aflevering­en van deze serie geregissee­rd. Dit betreft aflevering­en Chuck vs, the Beard en Chuck vs, the Leftovers. Zachary Levi heeft daarna ook seizoen 5 geregissee­rd. (Foto: IMDb.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname