Times of Suriname

Goedkeurin­g voor midden december gepland

-

PARAMARIBO - Voorzitter Jennifer Geerlings-Simons hoopt uiterlijk 20 december de staatsbegr­oting van 2018 goedgekeur­d te krijgen. Deze week zullen het parlement en de regering het technisch werk rond de documenten die waarnemend president Ashwin Adhin vrijdag heeft overhandig­d aan de volksverte­genwoordig­ing, voorbereid­en. Van het parlement wordt toestemmin­g gevraagd om SRD 8,6 miljard uit te geven in het komende begrotings­jaar.

In tegenstell­ing tot voorgaande jaren is de ontwerpbeg­roting in één wet vervat, wat maakt dat op het moment van de stemming er over de gehele begroting gestemd zal worden. In voorgaande jaren werden de begrotinge­n van alle ministerie­s in afzonderli­jke wetten ingediend. “Er komt dus één begrotings­commissie”, zegt Geerlings-Simons. “De molen van het parlement moet nu gaan draaien en we hopen tegen half december de begroting goed te keuren.”

Aan de hand van de ingediende begroting en het Ontwikkeli­ngsplan 20172021 blijkt, dat ook het jaar 2018 in het teken zal staan van een bezuinigin­gsbeleid en inkomstenv­erhogende maatregele­n. In januari komend jaar zullen de eerste reeks aan maatregele­n in de belastings­feer doorgevoer­d worden. Er is reeds politiek overleg daarover geweest in de coalitie. Ondanks het voortgezet bezuinigin­gsbeleid is in het komende begrotings­jaar toch wat meer rek ontstaan om programma’s uit te voeren. Maar liefst SRD 5,7 miljard van de voorgenome­n SRD 8,6 miljard zal aan het uitvoeren van programma’s besteed worden. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname