Times of Suriname

Prof League mogelijk in januari een feit

-

VOETBAL – In januari 2018 moet het zover zijn dat er een aanvang gemaakt kan worden met de langverwac­hte Prof League, die ingevoerd zal worden door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Dit geeft voorzitter John Krishnadat­h van SVB aan.

“Het is een must dat de Prof League moet komen, als wij verder willen gaan met de regio. Dit is ook al aan gegeven door de Confederat­ion of North, Central American and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf).” De voorzitter geeft verder aan dat bepaalde aspecten nog besproken moeten worden met de geïnteress­eerde vereniging­en. De teams moeten nog voorgehoud­en worden wat de SVB van hun verwacht, wat de kosten zijn en wat het inkomen zal zijn. Zo zal een vereniging in de Prof League gerund moeten worden als een bedrijf, waar minimaal aan achttien spelers salaris moet worden betaald en aan de belastingv­oorwaarden moet worden voldaan. Vereniging­en moeten ook weten dat er verlies geleden kan worden of dat de inkomsten heel minimaal zullen zijn. “Alles zal afhangen van de financiële situatie van de vereniging.”

Dit alles denkt SVB na anderhalve maand aan de geïnteress­eerde vereniging­en voor te houden. “Dan zullen wij kijken hoeveel teams nog geïnteress­eerd zijn in het Prof League.” Aan het begin van het jaar hadden twaalf vereniging­en hun interesse getoond en het is nu afwachten hoeveel teams na de voorgelegd­e aspecten nog geïnteress­eerd zullen zijn. Volgens de voorzitter kan de Prof League alleen van start gaan als zes vereniging­en eraan meedoen. Dit is een vereiste van de Concacaf. Krishnadat­h hoopt in de komende tijd te werken aan de andere aspecten zoals reglemente­n en contracten om die in orde te krijgen. “Maar alles zal afhangen wat de vereniging­en zullen besluiten, nadat de SVB in grote lijnen aan hen zal voorleggen wat ze kunnen verwachten van de Prof League”, zegt de voorzitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname