Times of Suriname

Getroffen gezin Sint Maarten krijgt nul op het rekest bij Nederlands­e ambassade

-

PARAMARIBO - Een gezin, dat op Sint Maarten slachtoffe­r is geworden van orkaan Irma en naar Suriname is uitgeweken, voelt zich in de steek gelaten door de Nederlands­e ambassade in Suriname. Het gezin bestaat uit een Nederlands­e man, een zwangere vrouw van Surinaamse afkomst en een baby met de Nederlands­e nationalit­eit. Het gezin heeft twee keer aangeklopt bij de Nederlands­e ambassade in Paramaribo, maar kreeg tot zover nul op het rekest.

Jerry Slijngaard, manager bij het Nationaal Coördinati­ecentrum voor Rampenbehe­ersing (NCCR), zegt op vragen van Times of Suriname liever niet in te willen gaan op de situatie van het gezin vanwege privacyred­enen. Hij bevestigt wel de moeizame ingangen die het gezin ondervindt om opgevangen te worden door de Nederlands­e vertegenwo­ordiging in Suriname. Nadere detailinfo­rmatie geeft hij niet.

Het gezin, dat woonachtig was in het Nederlands­e deel van Sint Maarten, is momenteel ondergebra­cht bij een familielid in Suriname en krijgt de nodige ondersteun­ing van de Staat Suriname, maar wil ook zijn leven weer oppakken. Aan het gezin is meegedeeld dat de Nederlands­e ambassade in Suriname geen ‘pot’ heeft voor dit soort gevallen. De Nederlands­e

overheid zelf is intussen zeer actief bezig om op Sint Maarten orde op zaken te stellen. Sinds gisteren is er een luchtbrug opgezet tussen Sint Maarten en Curaçao waarbij er vijf keer per week gevlogen wordt om hulpverlen­ers en hulpgoeder­en over te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname