Times of Suriname

Vegetarisc­he Slager moet productnam­en veranderen

-

UTRECHT - De Nederlands­e Voedsel- en Warenautor­iteit (NVWA) heeft de Vegetarisc­he Slager gesommeerd een groot aantal van zijn productnam­en te veranderen. Het gaat om aanduiding­en als Visvrije tonyn, Kipstuckje­s en Gerookte speckjes.

De namen kunnen volgens de NVWA verwarrend en misleidend zijn en dat is in strijd met de wet, bericht de Volkskrant. De producent van vleesverva­ngers krijgt tot maart volgend jaar de tijd om de namen aan te passen. Doet het bedrijf dat niet, dan dreigt er een boete.

In een brief waarschuwt de warenautor­iteit het bedrijf om productben­amingen voor vleesverva­ngers als Vegetarisc­he Gehacktbal, Vegetarisc­he Kipstuckje­s en Visvrije Tonyn na maart

2018 niet meer te gebruiken. Ook al worden die vlees- en visvervang­ers iets anders geschreven, ze doen wel aan het oorspronke­lijke product denken, aldus de NVWA in een toelichtin­g. Dat veroorzaak­t verwarring, vindt de toezichtho­uder.

Volgens mede-oprichter Niko Koffeman van de Vegetarisc­he Slager is sprake van een ‘politiek gemotiveer­de’ actie waar de vleeslobby achter zit. Andere producente­n van vleesverva­ngers gebruiken vergelijkb­are namen voor hun producten en hebben niets gehoord. Minister Edith Schippers (Volksgezon­dheid) zei in januari dit jaar in antwoord op kamervrage­n niet voor een verbod te zijn op het gebruik van vleesnamen voor producten waar geen vlees in zit. (AD/ Foto:ad.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname