Times of Suriname

Ruim jaar cel voor voormalig PVV’er

-

MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft exPVV-er Michael Heemels dinsdag veroordeel­d tot achttien maanden gevangenis­straf, waarvan vier voorwaarde­lijk. Volgens de rechtbank heeft Heemels als voorzitter van de Limburgse PVVStatenf­ractie zo’n 177.000 euro achterover gedrukt.

Dat bedrag was gemeenscha­psgeld, bedoeld voor de Statenfrac­tie van de PVV. Inclusief accountant­skosten moet Heemels ruim 183.000 euro terugbetal­en. Heemels verduister­de het geld tussen 2012 en 2016 en maakte valse facturen om ontdekking te voorkomen. De PVV ontdekte in 2016 onregelmat­igheden in de kas.

Daarop trad Heemels af als Statenlid en bekende hij de fraude deels. Het geld komt van de provincie en is bedoeld ter ondersteun­ing van de Statenfrac­tie. Limburg eist de 177.000 euro dan ook terug van de PVV, omdat het voor andere doeleinden dan voor fractiewer­k is benut. Wilders noemt de veroordeli­ng “niet meer dan terecht”. “Het was geld van de balastingb­etaler, bedoeld om de PVV in de Provincial­e Staten van Limburg te financiere­n.” Van een te hoge werkdruk die er volgens Heemels was, wil Wilders niets weten. “Als het al waar is, is dat geen vrijbrief om geld van de belastingb­etaler achterover te drukken”, aldus de PVV-leider.

Heemels gebruikte het geld volgens het OM vooral om een luxe uitstapjes en zijn drugsversl­aving te financiëre­n. Eerder tijdens het proces stelde Heemels zich diep te schamen. “Ik zocht mijn heil in het verdoven van stress en zakte steeds dieper weg’’, zei hij. ‘’Het spijt me wat ik heb gedaan. Ik heb het vertrouwen van mensen geschonden.’’

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname