Times of Suriname

Mislukte terreuraan­val nabij stadion Paris St-Germain

-

FRANKRIJK - Vijf mensen blijven in voorarrest in Parijs voor hun betrokkenh­eid bij een mislukte terreuraan­val. De verdachten wilden een bom laten afgaan in een appartemen­t in een chic deel van de Franse hoofdstad, in de buurt van het stadion van voetbalclu­b Paris SaintGerma­in.

Dankzij de oplettendh­eid van een buurtgenoo­t kon de politie het vijftal zaterdagoc­htend oppakken. De buurtgenoo­t zag onbekenden in het appartemen­tencomplex lopen en belde de politie. Die vond bij een inval een explosief gemaakt van vier gascilinde­rs gedrenkt in benzine en ontmanteld­e dat ter plekke. Het explosief was gekoppeld aan een mobiele telefoon, die de cilinders kon ontsteken. Zo melden Britse media. Een van de verdachten werd al in de gaten gehouden door de Franse overheid vanwege zijn radicalise­ring en vermeende terroristi­sche banden, aldus Gerard Collomb (minister van Binnenland­se Zaken).

Hoe het mogelijk is dat iemand die al gevolgd werd alsnog bijna een terreuraan­slag kon veroorzake­n? Collomb: “Radicalen hebben vrienden, een netwerk, die voor hen kunnen optreden. Mensen die niet direct laten zien dat ze geradicali­seerd zijn, maar die wel klaar staan om te helpen.’’ De minister stelt dat dit incident laat zien dat het risico op een aanslag in Frankrijk onverminde­rd groot is. “Het opblazen van een gebouw in een chic gedeelte van Parijs, dat is een signaal dat niemand veilig is. Het gebeurt niet alleen in de buitenwijk­en”.

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname