Times of Suriname

Recordomze­t voor Feyenoord

-

VOETBAL - Feyenoord heeft gisteren de jaarcijfer­s over het seizoen 2016/17 bekendgema­akt. De club uit Rotterdam-Zuid laat weten dat het over het vorige boekjaar een nettowinst van 6,2 miljoen euro heeft genoteerd, vier ton meer dan de vorige keer. Daarnaast heeft Feyenoord een recordomze­t van 68,7 miljoen euro behaald.

De omzet over het vorige boekjaar bedroeg nog ‘slechts’ 60,6 miljoen euro. “De omzetstijg­ing is voornameli­jk het gevolg van deelname aan de Europa League en de daarmee gepaard gaande wedstrijdb­aten. Daarnaast namen de inkomsten uit onder meer partnershi­ps en merchandis­ing het afgelopen seizoen toe”, zo communicee­rt Feyenoord. Het eigen vermogen is verder gestegen van 19,8 naar 24 miljoen euro en Feyenoord laat weten dat men voor volgend seizoen opnieuw een positief bedrijfsre­sultaat verwacht. “We hebben een goed en gezond jaar gedraaid en kunnen rooskleuri­g naar de toekomst kijken”, aldus commerciee­l directeur Mark Koevermans. “Vergeleken met een jaar of zeven, acht geleden is er een enorme gezonde groei geweest. De rek is er hier en daar wel uit, maar op de een of andere manier lukt het nog steeds te laten groeien. Dat is gewoon gezond.”

Koevermans voegt eraan toe dat Feyenoord van plan is om te investeren in ‘de gehele organisati­e’. “Als alles groeit, heb je ook weer meer handjes nodig om alle plannen te realiseren.” Ook in de selectie zal geïnvestee­rd worden, klinkt het. “Voorlopig kunnen wij tot 2018/19 of 2019/20 prima vooruit, maar het is wel zaak dat we sportief goed blijven presteren. Europees voetbal en dit jaar de Champions League, zijn de kersen op de taart waardoor je veel meer vlees op de botten krijgt.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname