Times of Suriname

Zaza bloeit op in Spanje

-

VOETBAL - Simone Zaza stapte vorig jaar zomer voor een jaar op huurbasis over van Juventus naar West Ham United, maar zijn periode in Londen liep uit op een grote teleurstel­ling. In elf wedstrijde­n scoorde de spits geen één keer en na een half jaar werd al weer besloten om de samenwerki­ng te beëindigen. De Italiaan kon onder andere niet wennen aan het weer, stelt zijn vader.

Zaza maakte zijn overstap kort nadat hij met Italië uitgeschak­eld was in de kwartfinal­e van het EK tegen Duitsland. De spits miste op kolderieke wijze een strafschop in de strafschop­penreeks, nadat het na 120 minuten 1-1 was. “Het was een grote fout”, vertelt Antonio Zaza tegen Calciomerc­ato over de overstap van zijn zoon naar the Hammers. “Simone was nog steeds bezorgd over de strafschop die hij miste met Italië en hij slaagde er niet in om goed zijn draai te vinden in Londen.”

“Hij was niet blij met het weer en de formatie van zijn oude trainer. De transfer naar Spanje was de beste beslissing ooit voor hem.” Zaza maakte in januari op huurbasis de overstap naar Valencia, dat hem in de zomer voor zestien miljoen definitief overnam en waar hij een contract tot de zomer van 2021 tekende. De 26-jarige Italiaan is het seizoen in Spanje uitstekend begonnen, met zes doelpunten in de eerste zeven competitie­wedstrijde­n. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname