Times of Suriname

Messi wilde met open deuren spelen

-

VOETBAL - Barcelona wist zondag eenvoudig te winnen van Las Palmas (3-0), maar enkele spelers, onder wie Gerard Piqué, wilden niet spelen gezien de ongeregeld­heden en het optreden van de Spaanse politie bij het Catalaanse referendum voor onafhankel­ijkheid. President Josep Maria Bartomeu besloot uiteindeli­jk zonder publiek te spelen, terwijl Lionel Messi voorstelde mét toeschouwe­rs te voetballen, zo weet Sport.

Barcelona vroeg in een eerder stadium aan de Spaanse voetbalbon­d of de wedstrijd tegen Las Palmas niet kon worden uitgesteld, maar de Catalanen kregen te horen dat dit niet mogelijk was. Als de club niet kwam opdagen, kreeg het zes punten in mindering, zo werd er verteld. Bartomeu en de rest van het bestuur was echter nog steeds van plan de wedstrijd op te schorten en de president liep met dat idee in gedachten de kleedkamer van Barcelona binnen.

De eerste speler die zijn mening kenbaar maakte was Piqué, aldus de Spaanse krant. De verdediger vond dat er, gezien de omstandigh­eden in Catalonië en het optreden van de Spaanse overheid, niet gespeeld moest worden, waarbij Piqué de ongeregeld­heden kwalificee­rde als ‘een schande’. Sergi Roberto sloot zich aan bij Piqué, maar veel spelers zagen dit niet zitten: Barcelona zou dan namelijk punten in mindering krijgen. Messi was volgens Sport degene die vervolgens het woord nam en zei dat de club het zich niet kon veroorlove­n zes punten te verliezen. De Argentijn wilde ‘met open deuren’ spelen om ‘te zien wat er zou gebeuren’. Dit idee werd ook niet bijster goed ontvangen, want bij een eventuele veldbestor­ming, die door de harde kern was aangekondi­gd, zouden er consequent­ies volgen. Bartomeu kwam vervolgens met het voorstel om zonder publiek te spelen, om zodoende een straf te ontlopen. Veel spelers van Barça, onder wie Andrés Iniesta, vonden dit de beste oplossing en ook trainer Ernesto Valverde kon zich vinden in dit besluit. (VZ)

 ??  ?? Barcelona speelde zondag tegen Las Palmas achter gesloten deuren, maar Lionel Messi stelde voor om de deuren op te houden. (Foto: Goal)
Barcelona speelde zondag tegen Las Palmas achter gesloten deuren, maar Lionel Messi stelde voor om de deuren op te houden. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname