Times of Suriname

Nadal bereikt tweede ronde in Peking

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft gisteren uiterst moeizaam de tweede ronde van het ATPtoernoo­i in Peking bereikt. De nummer één van de wereld overleefde twee matchpoint­s tegen Lucas Pouille en won in drie sets: 4-6, 7-6 (6) en 7-5. In de tweede ronde van het toernooi in China, dat Nadal in 2005 al eens won, speelt de Spanjaard tegen de 21-jarige Rus Karen Khachanov. Pouille, de nummer 23 van de wereld, was tegen Nadal vooral de eerste twee sets op dreef, maar de 23-jarige Fransman miste in de tiebreak van de tweede set twee uitgelezen mogelijkhe­den om Nadal uit te schakelen.

Na die ontsnappin­g nam Nadal het initiatief meer en meer over. Bij 5-5 in de derde set brak hij Pouille en vervolgens serveerde de zestienvou­dig Grand Slam-winnaar de partij kundig uit.

De 31-jarige Nadal is in Peking als eerste geplaatst. Alexander Zverev en Grigor Dimitrov zijn de andere twee namen uit de top tien van de wereld die in het toernooi zitten. De Duitser rekende in twee sets af met de Brit Kyle Edmund: 6-3 en 7-6 (3). De Bulgaar won van de Bosniër Damir Dzumhur en speelt in de tweede ronde tegen Juan Martin Del Potro, die de US Open-finale verloor van Nadal.

Vorig jaar ging de titel in China naar Andy Murray. Daarvoor was Novak Djokovic vier keer op rij de beste. Beide spelers komen dit jaar niet meer in actie vanwege blessurele­ed.

Ook de Zwitserse toppers Roger Federer en Stan Wawrinka ontbreken bij het Aziatische toernooi. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname