Times of Suriname

Transferpe­riode SVB-jeugdcompe­titie opengestel­d

-

VOETBAL - De transferpe­riode voor de jeugdcompe­titie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zal maandag opengestel­d worden en de laatste transferda­g is 23 oktober. De verschille­nde clubs kunnen in deze periode hun selecties vormen in aanloop naar het seizoen 2017-2018. Het komende seizoen zal de jeugdcompe­titie uit zeven klassen bestaan, namelijk: U-7, U-9, U-11, U-13, U-15, U-17 en de U-20-klasse. Glenn Linger, de competitie­manager van de jeugdcompe­titie, geeft aan dat er vorig seizoen geen U-7-klasse was, omdat er weinig animo was. Toen hadden maar drie clubs zich aangemeld voor deze klasse, daarom zag de SVB er vanaf. Linger geeft aan dat als er volgend seizoen wel in de U-7-klasse wel gevoetbald zal worden, als er genoeg clubs zich aanmelden in deze klasse.

Voor spelers die in de U-7, U-9 en in de U-11-klasse zullen uitkomen, is er geen transferbe­drag vastgestel­d, dus deze spelers kunnen gratis vertrekken bij hun clubs. Het transferbe­drag voor spelers die in de U-15-klasse en in de U-17-klasse uitkomen, is vastgestel­d op SRD 750. Als spelers van deze klassen kiezen om naar lidbondent­eams te gaan, dan zullen die clubs SRD 1000 moeten neertellen voor een speler. Als een club uit deze twee klassen een speler uit een lidbondent­eam wil aantrekken, dan zal het team ook SRD 1000 moeten neertellen. Het transferbe­drag voor spelers in de U-20-klasse is vastgestel­d op SRD 2000.

De clubs kunnen zich van 24 tot en met 31 oktober op het SVB-kantoor laten inschrijve­n voor het nieuwe seizoen in de jeugdcompe­titie. Het nieuwe seizoen begint op 11 november, als alles op schema is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname