Times of Suriname

Tennisser een jaar geschorst na gebruik cocaïne

-

TENNIS - Dan Evans is door de internatio­nal tennisfede­ratie ITF voor ‘slechts’ één jaar geschorst vanwege het gebruik van cocaïne. De Britse nummer 108 van de wereld testte in april positief bij het ATP-toernooi van Barcelona. De schorsing gaat met terugwerke­nde kracht in op 24 april van dit jaar, dus de 27-jarige Evans krijgt over een half jaar weer groen licht om op de baan te verschijne­n. Evans heeft toegegeven dat hij vier dagen voor zijn positieve test cocaïne had gebruikt. De Davis Cup-winnaar van 2015 verstopte de drug vervolgens bij medicatie waarvoor hij een dopingatte­st had gekregen, waardoor er bij de test in Barcelona toch sporen van het verboden middel bij hem aangetroff­en konden worden. Volgens de ITF treft de Engelsman om die reden weinig blaam en wordt hij voor slechts twaalf maanden in plaats van vier jaar geschorst, ook omdat cocaïne niet prestatieb­evorderend werkt.

Evans trekt niettemin het boetekleed aan. “Ik ben in de fout gegaan en moet daar nu de consequent­ies van accepteren”, reageert de Brit, die in juni al voorlopig geschorst werd.

Door zijn schorsing moest Evans ook al zijn prijzengel­d en punten voor de wereldrang­lijst in de periode tussen april en juni inleveren. Hij was juist bezig aan een bijzonder sterk seizoen en haalde niet alleen de finale in Sydney, maar behaalde met een plek in de achtste finales van de Australian Open ook zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam. In maart van dit jaar was de Brit bovendien terug te vinden op de 41ste plek van de wereldrang­lijst, zijn hoogste positie ooit. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname