Times of Suriname

Jah Lightning maakt muziek gebaseerd op realiteit

-

Met zijn album No laf’ wan trawan bereikte hij de nummer 1 positie op Radio Koyeba en eindigde bij Radio Boskopu op een welverdien­de tweede plaats in de album top. Reggaezang­er Lorenzo Linki, beter bekend onder de artiestenn­aam Jah Lightning, maakt muziek die gebaseerd is op pure realiteit. Jah Lightning is vastbeslot­en zijn muziek aan een groter publiek te laten horen. Met de release van zijn single genaamd eind september, voegt hij de daad bij het woord. Zijn eerste podiumerva­ringen had hij op zijn dertiende in een groep samen met zijn neven. Hij werkte samen met grote lokale artiesten als Damaru, King Koyeba en Reggie JahBless. Muziek is zijn leven. De weg naar de top gaat niet over één nacht ijs en dat weet hij als de beste. Met doorzettin­gsvermogen en focus houdt hij zijn leven en muziek in beweging. Het is dan niet opmerkelij­k dat Jah Lightning zijn inspiratie voor zijn muziek uit de dingen van de dag haalt. Hij zingt over lessen, die hij zelf uit het leven heeft gehaald. Lessen, die soms hard zijn, maar niet onbespreek­baar mogen blijven. Hoe moeilijk het leven ook is, mensen moeten goed met elkaar leven, volgens het Woord van God. Jah Lightning wil te boek staan als een muzikale boodschapp­er met een reggaeritm­e. In zijn nummer Het kan pijn doen, bezingt Jah Lightning een pijnlijk liefdesver­haal, dat hem is overkomen. Het heeft tijd gekost om dit drama te verwerken, maar met de juiste woorden heeft hij zijn gevoel kunnen omzetten naar een lied wat ook herkenbaar is voor anderen. Liefde kan pijn doen, maar wanneer alles goed gaat waan je je in de zevende hemel. Wanneer de liefde echter stuk loopt, heb je soms het gevoel alsof je in een hel bent beland. Als mens moet je dan zien te vergeven en los te laten. MW

Amber Rose ontkent aan te zijn verloofd met rapper 21 Savage. “Ik ben niet verloofd, nog niet”, zei het 33-jarige model. Zondag wemelde het van geruchten nadat Rose op haar pronkte met een diamanten ring.

Ze had bovendien haar eigen ontworpen emoji’s op de nagel van haar ringvinger laten lakken, terwijl haar andere nagels leeg bleven. Het is een trend onder vrouwen in de VS, die zich verloven of getrouwd zijn om hun ringvinger op die manier te benadrukke­n.

De 24-jarige rapper 21 Savage en Amber Rose zijn samen sinds juni. Het glamourmod­el heeft een zoon uit haar eerdere relatie met rapper Wiz Khalifa.

(Rtl nieuws/Foto: celebmafia.com)

 ??  ?? Het kan pijn doen,
(Foto: Ronnie Jackson)
Het kan pijn doen, (Foto: Ronnie Jackson)
 ??  ?? Us Weekly
Instagram Stories
Us Weekly Instagram Stories

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname