Times of Suriname

Topman Fokker maakt overstap naar moederbedr­ijf GKN

-

LONDEN - Topman Hans Büthker van Fokker Technologi­es neemt vanaf 1 januari de leiding bij de luchtvaart­divisie van GKN. Dat is het Britse bedrijf dat Fokker in 2015 overnam.

Büthker is sinds 2014 topman bij Fokker, dat onderdelen levert aan grote vliegtuigb­ouwers als Boeing, Airbus, Lockheed Martin en Bombardier. Daarvoor bekleedde hij verscheide­ne bestuursfu­ncties bij Stork, het bedrijf dat zich na het faillissem­ent van de vliegtuigb­ouwer in 1996 ontfermde over de onderhouds- en onderdelen­divisies.

Ook de huidige divisiedir­ecteur bij GKN Aerospace, Kevin Cummings, maakt promotie. Moederbedr­ijf GKN heeft hem aangewezen als opvolger van topman Nigel Stein, die in januari vertrekt. Daardoor komt de functie vrij voor Büthker. Stein noemde Büthker in een toelichtin­g geknipt voor de functie. ‘’Fokker is een uitstekend­e overname geweest voor GKN Aerospace en Hans heeft een belangrijk­e rol gespeeld bij dat succes’’, aldus de scheidende topman.

GKN Aerospace is een van de grootste luchtvaart­toeleveran­ciers ter wereld, met vorig jaar een omzet van 3,4 miljard pond (3,8 miljard euro). Het bedrijf telt wereldwijd 54 fabrieken in veertien landen, waar bij elkaar achttiendu­izend mensen werken. Fokker heeft zo’n vijfduizen­d werknemers. (NU.NL/Foto: nu.nl)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname