Times of Suriname

PAI Partners doet nieuw bod van 1,6 miljard euro op Refresco

-

FRANKRIJK - De Franse investeerd­er PAI Partners heeft opnieuw een ongevraagd en voorwaarde­lijk bod uitgebrach­t op Refresco.

PAI Partners, dat onder meer eigenaar is van Roompot Vakanties, biedt een bedrag van 19,75 euro per aandeel voor alle 81,2 miljoen aandelen van Refresco. Dat komt neer op een bod van in totaal 1,6 miljard euro. De biedprijs per aandeel ligt ruim 2 euro boven de slotkoers van Refresco maandag op de beurs in Amsterdam. Het aandeel sprong gisteren bij de opening dan ook een kleine 9 procent omhoog.

De raad van bestuur en de raad van commissari­ssen van Refresco laten weten het voorstel “zorgvuldig te beoordelen”. Ze houden daarbij rekening met alle belanghebb­enden. In april 2017 sloeg Refresco een overnamevo­orstel van 1,4 miljard euro van PAI af.

PAI zou al in 2015 belangstel­ling hebben gehad voor Refresco, dat toen evenwel koos voor een beursgang. Die hielp het bedrijf zijn schuld terug te dringen, zodat ruimte ontstond op de balans voor een reeks overnames. Ook nadat PAI zich dit voorjaar opnieuw meldde, heeft Refresco op dat vlak niet stilgezete­n. Het bedrijf verwacht nog dit jaar de overname af te ronden van de bottelacti­viteiten van de Amerikaans­e drankenpro­ducent Cott. Daarvoor wordt zo’n 1,1 miljard euro betaald. Refresco zegt dat het nieuwe bod van PAI inclusief die aanwinst is. Hoe dat tot uitdrukkin­g komt in de biedprijs, is nog onduidelij­k. “Wij hebben dit voorstel vanmorgen pas ontvangen en zijn het nog intern aan het bestuderen’’, zei een woordvoerd­er. “Wij zullen zo snel mogelijk met een reactie komen.’’

PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties. Ook Hunkemölle­r was enkele jaren eigendom van de vroegere investerin­gstak van de Franse bank BNP Paribas. Maar die keten van lingerieza­ken werd begin vorig jaar doorverkoc­ht aan de Amerikaans­e investeerd­er Carlyle. (NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname