Times of Suriname

“Regering te druk om vakbonden te ontvangen”

-

PARAMARIBO – De waarnemend President van de Republiek Suriname, Ashwin Adhin heeft antwoord gegeven op de brief die de gezamenlij­ke vakbonden aan de regering had gestuurd op 22 september. Hij geeft aan dat de regering het in de maand oktober veel te druk heeft om de werknemers­organisati­es te ontvangen voor overleg, zoals de vakbonden hebben voorgestel­d.

“Indien er ondanks alle gevoerd overleg met de BvL en FOLS vanaf februari 2014 tot heden, toch nog zaken zijn die niet naar tevredenhe­id van de vakbonden zijn beslist, dan raad ik aan dat de bonden zich vanaf nu wenden tot het Overheidso­verleg Orgaan. Ook kunnen de bonden zich richten tot de Bemiddelin­gsraad voor heel Suriname”, zegt Adhin in zijn brief.

“Alle aandacht van de regering was gevestigd op de jaarrede van 29 september, de voorbereid­ing van de nog te voeren Algemene Politieke Beschouwin­gen (na de jaarrede) en op de start van het nieuwe schooljaar 20172018. Het zal dus niet mogelijk zijn om in overleg te gaan met de vakbonden op dit moment”, geeft Adhin aan.

“Het doet mij goed om van u op schrift te vernemen dat BvL en ALS de wens en de bereidheid hebben om primair constructi­ef dialoog met de leiding van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) te voeren om een goede start, loop en afsluiting van het nieuwe schooljaar te garanderen”, zegt de waarnemend president. Adhin geeft in zijn brief verder aan dat hij de urgentie van de vraag begrijpt, maar dat het in de komende dagen echter niet mogelijk zal zijn het door de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) gewenste overleg met het ministerie van OWC te laten plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname