Times of Suriname

Record drugsvangs­t voor dit jaar

-

PARAMARIBO - De politie heeft voor dit jaar al meer dan 3000 kilo cocaïne onderschep­t. Commissari­s van politie, Guno Roosenhoff, spreekt van een record aan drugsvangs­t. Hij zegt aan de krant dat er voor dit jaar op drie momenten grote drugsvangs­ten zijn geweest.

Begin dit jaar werd 978 kilo cocaïne onderschep­t, waarvoor twee personen zijn opgesloten. Daarna is de vangst van 1751 kilo en vervolgens van 395 kilo drugs gedaan. Met deze vangsten komt de politie reeds op 3124 kilo aan onderschep­te cocaïne. Daarnaast zijn drugs op de luchthaven onderschep­t. Roosenhoff geeft aan dat in de gevallen van de drie grote vangsten het onderzoek nog gaande is. De 1751,1 kilogram cocaïne is onderschep­t op de Jules Sedney Haven, waar het verboden spul verdeeld was in 49 sporttasse­n die verstopt lagen tussen hout in een container die bestemd was voor export naar Europa. Volgens Roosenhoff ontdekte de douane het verderfeli­jke spul, waarna de politie werd ingeschake­ld. In deze zaak zijn er nog geen aanhouding­en verricht. Hij denkt dat er drugskarte­ls erachter zitten, waarbij nog niemand is opgepakt.

Ook is deze week 395 kilo cocaïne in een container in de omgeving van de haven onderschep­t door leden van het Regionale Bijstandst­eam Paramaribo. Ook hier zijn geen arrestatie­s verricht. De krant verneemt dat in de 395 kilo drugszaak de politie een tip kreeg van een lid van de douanerech­erche, waardoor de grote vangst is gedaan.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname