Times of Suriname

EBS vraagt toegang tot meter voor controle

-

PARAMARIBO - NV Energie bedrijven Suriname (EBS) is in juli van dit jaar gestart om door middel van een tiplijn gevallen van onrechtmat­ig stroomverb­ruik in kaart te brengen. Dit werd in een persberich­t aangegeven.

Bij de overtreder­s die zich schuldig maken aan dit onmaatscha­ppelijk gedrag, worden alsnog de rekening genomen. Via de tiplijn kan elke willekeuri­ge persoon die kennis draagt van gevallen van onrechtmat­ig stroomverb­ruik dit doorgeven, waarna de EBS dit verder onderzoekt in het veld. Het komt echter vaker voor dat bij de controle op de adressen waar deze overtredin­gen zijn gemeld, de medewerker­s van het bedrijf stuiten op poorten die op slot zijn. Uit cijfers van de afdeling Billing blijkt dat ongeveer 30% van de doorgegeve­n gevallen niet adequaat gecontrole­erd kan worden vanwege een gesloten poort. In dit soort gevallen wordt er een briefje achtergela­ten waarin staat dat de meter gecontrole­erd moet worden. De klant heeft dan de gelegenhei­d om in contact te treden met de EBS.

Indien de toegang tot het meetinstru­ment onmogelijk blijft, zal de EBS de politie vragen om assistenti­e te verlenen, zodat het zijn werkzaamhe­den kan uitvoeren. Vanaf eind juli zijn er reeds 89 gevallen van onrechtmat­ig stroomverb­ruik gemeld, waarvan uit onderzoek is gebleken dat er in 41 gevallen inderdaad sprake was van onrechtmat­ig stroomverb­ruik. De EBS is de samenlevin­g dankbaar voor haar ultieme steun en bedankt haar vooral voor de medewerkin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname