Times of Suriname

Verdachte aangehoude­n in zaak rond dood transgende­r vrouw

-

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft gisteren een verdachte aangehoude­n in het onderzoek naar de dood van een 32-jarige transgende­r vrouw, vorige week.

Het gaat om een 28-jarige man uit Ede, die is aangehoude­n in Veenendaal, meldt de politie. Daarnaast zijn in verband met het onderzoek huiszoekin­gen in drie woningen in de gemeenten Veenendaal, Ede en Arnhem verricht. De transgende­r vrouw werd vrijdag dood aangetroff­en in een woning in Arnhem. Er wordt uitgegaan van een misdrijf, maar de politie weet nog niet hoe het slachtoffe­r om het leven is gekomen. Zaterdag werd er sectie verricht op het lichaam. Buurtgenot­en lieten de politie na de vondst van het slachtoffe­r weten schoten te hebben gehoord, maar de politie heeft daarvoor geen aanwijzing­en gevonden. Toen het nieuws over de dood van het slachtoffe­r bekend werd, ontstond er ophef over de manier waarop zij werd omschreven in het persberich­t van de politie: een ‘transgende­r met vrouwelijk­e lichaamske­nmerken’.

Die formulerin­g werd overgenome­n door onder andere NU.nl, wat leidde tot klachten. Na overleg met Transgende­r Netwerk Nederland (TNN), de nationale belangenor­ganisatie voor transgende­r personen, heeft de redactie van NU.nl besloten niet slechts de term ‘transgende­r’ te gebruiken, omdat dit geen zelfstandi­g naamwoord is, en het aannemelij­k is dat het slachtoffe­r zich identifice­erde als vrouw.

(NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname