Times of Suriname

Las Vegas-schutter was ‘multimiljo­nair die om grote bedragen gokte’

-

VS - Stephen Paddock, de schutter die het bloedbad in Las Vegas aanrichtte, was een multimiljo­nair die geregeld met forse bedragen ‘verantwoor­d’ gokte. Er zijn echter geen aanwijzing­en dat de 64-jarige Amerikaan daardoor onder grote druk stond rond de dag van de schietpart­ij.

Samen met zijn broer, Eric Paddock, vergaarde Stephen zijn fortuin met een paar bedrijven en wat vastgoed. Broer Eric was dan ook niet onder de indruk toen Stephen onlangs nog 40.000 dollar (zo’n 34.000 euro) won bij een gokkast. Andere bronnen bevestigen het beeld van Paddock in Amerikaans­e media als ‘een verantwoor­de highroller’ die ‘zijn rekeningen betaalde.’ In de afgelopen drie jaar registreer­den de Amerikaans­e autoriteit­en 200 meldingen van hoge bedragen die Paddock zou hebben uitgetrokk­en om mee te gokken. Zo’n transactie wordt standaard geregistre­erd wanneer er geldbedrag­en boven de 10.000 euro worden opgenomen.

Volgens het Amerikaans­e Bureau voor Alcohol, Tabak en Vuurwapens - onderdeel van het Ministerie van Justitie - kocht Paddock afgelopen jaar 33 vuurwapens. Daaronder waren vooral geweren. Er bestaat nog onduidelij­kheid over de 100.000 dollar (bijna 85.000 euro) die Paddock overmaakte naar de Filipijnen. Het geld lijkt overgemaak­t naar zijn vriendin Marilou Danley, die zichzelf op sociale media omschrijft als ‘casino profession­al.’ Ze is naar de VS gekomen en de Amerikaans­e autoriteit­en willen haar graag aan de tand voelen. Maandag schoot Paddock vanuit het Mandalay Bay-hotel in Las Vegas lukraak op het publiek van een uitverkoch­t countryfes­tival. Het werd de dodelijkst­e schietpart­ij in de Amerikaans­e geschieden­is: 59 doden en meer dan 500 gewonden. Wat het motief van Paddock is geweest, is nog onduidelij­k.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname