Times of Suriname

May sputtert Tory-conferenti­e naar einde

-

ENGELAND - De speech van de Britse premier Theresa May als afsluiting van de jaarlijkse conferenti­e van de Conservati­eve partij werd gisteren één van vallen en opstaan. Kort nadat ze het woord had genomen, betrad een komiek het podium om de toespraak te onderbreke­n. Even later verloor een kuchende en sputterend­e May haar stem en waren er nieuwe onderbreki­ngen.

De komiek Simon Brodkin (artiestenn­aam Lee Nelson) zat op de voorste rij toen May begon te praten. Hij sprong op en overhandig­de haar een zogenoemd P45-formulier dat normaal gesproken aan mensen wordt gegeven die hun baan verlaten. Brodkin werd afgevoerd en May kreeg de zaal achter zich met de opmerking dat zij wel iemand wist voor zo’n formulier, namelijk oppositiel­eider Jeremy Corbyn.

De eerste minister kampte vervolgens met stemproble­men die haar dwongen haar toespraak herhaaldel­ijk te onderbreke­n om een glaasje water te drinken. Haar achterban moedigde haar steeds aan verder te gaan. Terwijl May verder worstelde zag het publiek hoe op het bord achter haar de tekst die daarop was geplakt het ook nog eens begaf. De F in de zin ‘building a country that works for everyone’ liet los en tuimelde uit de slagzin. De geplaagde premier werd na de speech omhelsd door haar echtgenoot Philip.

May kondigde in de speech onder andere nieuwe woningen en een maximumpri­js voor energie aan.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname