Times of Suriname

Tesco boekt flink hoger resultaat op gestegen omzet

-

LONDEN - Tesco heeft in het afgelopen halfjaar van het gebroken boekjaar 2017/18 flink meer winst geboekt en keert als gevolg weer dividend uit. Dit meldde de Britse supermarkt­keten gisteren met de resultaten over het afgelopen halfjaar, dat eindigde op 26 augustus.

De groepsomze­t tegen constante wisselkoer­sen nam in het afgelopen halfjaar met 0,7 procent toe tot 25,2 miljard pond. In de eerste zes maanden van het boekjaar steeg de identieke omzet met 0,8 procent. De omzetgroei deed zich voor in thuismarkt het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Centraal Europa, terwijl in Azië sprake was van een omzetdalin­g. De winst voor belastinge­n kwam over het afgelopen halfjaar uit op 562 miljoen Britse pond tegen 71 miljoen pond een jaar geleden. In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar kwam het operatione­el groepsresu­ltaat voor bijzondere posten uit op 759 miljoen pond tegen 596 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresul­taat steeg van een verlies van 100 miljoen pond een jaar geleden naar een winst van 635 miljoen pond in het afgelopen halfjaar. Het concern realiseerd­e in het afgelopen halfjaar 259 miljoen pond aan kostenbesp­aringen en ligt daarmee op schema voor het realiseren van 1,5 miljard pond aan kostenbesp­aringen op middellang­e termijn. Het concern stelt verder een interim-dividend van 1 pence per aandeel voor, nadat Tesco enkele jaren geen dividend uitkeerde.

Tesco voorziet een verbeterin­g van de operatione­le marges tussen 3,5 en 4,0 procent in 2019/20 en kapitaalsi­nvestering­en van 1,1 miljard tot 1,4 miljard pond per jaar. Het concern verwacht eind deze maand en uitspraak van de Competitio­ns and Markets Authority over de voorgenome­n fusie met Booker. Het aandeel Tesco sloot dinsdag 1,0 procent lager op 188,23 pond. (Beursduive­l/Foto: marketingw­eek.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname