Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1976 - Loe de Jong publiceert een vernietige­nd rapport over Friedrich Weinreb.

2004 - Een ongeval in een vuurwerkfa­briek in de regio Guangxi in het zuiden van China eist 27 doden.

1910 - Portugal wordt een republiek na een coup tegen koning Emanuel II.

1992 - De voormalige rebellenbe­weging UNITA trekt haar militaire eenheden terug uit het Angolese regeringsl­eger en eist een herziening van de uitslag van de parlements- en presidents­verkiezing­en.

1936 - Totstandko­ming van de eerste communicat­ie via coax-kabel, tussen New York en Philadelph­ia.

2016 - De Kungliga Vetenskaps­akademien maakt bekend dat de Nobelprijs voor de Scheikunde wordt toegekend aan de chemici Ben Feringa, Fraser Stoddart en Jean-Pierre Sauvage voor hun onderzoek naar moleculair­e nanomachin­es. Kate Elizabeth Winslet (Reading (Berkshire), 5 oktober 1975) is een Britse actrice. Ze kreeg voor haar hoofdrol in in 2009 een Oscar. Daarnaast werden haar meer dan 70 andere filmprijze­n toegekend, waaronder Golden Globes voor en BAFTA Awards voor

en en European Film Awards voor en In 2014 kreeg Winslet een ster op de Hollywood Walk of Fame.

In 2016 kreeg zij voor haar rol in de film haar vierde Golden Globe. Winslet is getrouwd en heeft twee zonen en een dochter.

Jesse Adam Eisenberg (New York, 5 oktober 1983) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd in 2011 genomineer­d voor onder meer een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor zijn rol als Mark Zuckerberg in de biografisc­he dramafilm Eisenberg maakte in 2001 zijn acteerdebu­ut als Eric Dobbs in de televisief­ilm en was een jaar later voor het eerst te zien op het grote scherm, als Nick in Eisenberg kreeg in 1999 een vaste rol als Kenny Green in de komedieser­ie die na 22 aflevering­en stopte. Afgezien daarvan bestaat zijn cv vrijwel volledig uit filmrollen. Hij heeft een relatie met actrice Mia Wasikowska.

 ??  ?? Jesse Eisenberg
Jesse Eisenberg
 ??  ?? Kate Winslet
Kate Winslet

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname