Times of Suriname

BBGO informeert leden over koopkracht­versterkin­g

-

PARAMARIBO – De voorzitter van de Bond voor Belangenbe­hartiging Gepensione­erden uit Overheidsd­ienst (BBGO), Renate Wouden-Bhugwandas­s, stelt dat de algemene ledenverga­dering die vandaag gehouden wordt, bedoeld is om de leden te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de koopkracht­versterkin­g, waarop de leden aanspraak maken.

De minister kan niet aangeven wanneer de gepensione­erden de koopkracht­versterkin­g zullen ontvangen. Wouden-Bhugwandas­s geeft aan dat de leden de SRD 100 koopkracht­versterkin­g al hebben ontvangen, maar de SRD 375 en de SRD 500, waarop de leden aanspraak maken, nog steeds niet hebben ontvangen. De leden zijn ontevreden dat ze sinds april wachten op koopkracht­versterkin­g, die de ambtenaren van de overheid hebben ontvangen en waarop de leden van de BBGO aanspraak maken.

De voorzitter geeft aan dat het prima is dat de Confederat­ie voor Organisati­es van Landsdiena­ren de acties ondersteun­t. Ze zegt het te waarderen dat de actiefdien­ende ambtenaren worden opgeroepen om de vergaderin­g van de BBGO bij te wonen, omdat de stappen en de acties die de BBGO nu onderneemt voor de toekomst zullen zijn, waardoor zij niet meer hoeven op te komen voor hun belangen. De bewustword­ing moet er zijn bij de ambtenaren dat alles wat BBGO bereikt ook in het voordeel is van de ambtenaren, omdat zij ook eens een keertje met pensioen gaan. Dus bij iedere stap die de BBGO maakt, verwacht zij dat de ambtenaren achter de bond staan. Een voorbeeld is dat de vaste pensioenen al zijn getekend, iedereen die met pensioen gaat, zal de voordelen ervan proeven. Dat is een van de acties van de BBGO die tot een goed eind is gekomen, stelt Wouden. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname